Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JSS

Píšete dobře! Venkov se vylidní dále a více a ve městech to nebude lepší . Kdyby Babiš uvažoval, pak by dal živnostníkům jiné podmínky. jenže on nepřemýšlí. je třeba, aby jeho EET ho smetlo z politiky !!

20 3
možnosti
RK

To, co se uvádí, v blogu jsou nemístné plky... A bylo by dobře, kdyby se s nimi přestalo operovat, protože jsou synonymem zbytečného bordelu, který je neobhajitelný.

Ano, podnikat není snadné. Ano, mnozí podnikatelé jsou ziskoví jen nepatrně. Ano, podnikat na vesnici je často ještě těžší než ve městě.

Ale s bordelem, ve kterém si (a to kdokoliv...) přiznává v příjmech pouze to, co uzná za vhodné, je naprosto nepřípustné koexistovat. Pravidla by měla být dodržována a neměla by být ponechána na dobrovolnosti.

Cesta je totiž úplně jiná... Jestliže se zjistí, že např. dostupnost služeb na vesnici poklesla, protože se nikomu nevyplatí je provozovat, pak je na lidech, aby se zajímali o politiku, o své zástupce, o výši daní, o možnosti úprav, systém atd. atd. Budou-li mít dostatečnou sílu, a půjde-li o závažný problém, mohou svůj hlas prosadit. V opačném případě - bohužel. Když nic jiného budou se více zajímat o fungování státu.

Ale pravidla se musí dodržovat... A je úplně jedno, co si kdo myslí o EET o protikuřáckém zákonu atd. Třeba se někdo z těch, kdo třeba i svou živnost ukončí bude politicky angažovat a podobné zájmy sdruží a následně prosadí. V tom nikdo nikomu nebrání... Tuhle možnost a svobodu máme všichni.

Jenže místo toho se tu hájí chlívek a ten chlívek není jen v "dobrovolnosti" přiznávání příjmů, ale on je i na silnicích, v různých dvojích výkladech, kličkování a švejkování. Podívejte se na Ratha a bordel s odposlechy

A všechno to jako jeden celek pak často vede k tomu, že jen přešlapujeme na místě, přijímáme polovičatá řešení a vytváříme kočkopsy.

Je zapotřebí nastavit systém, systém ctít a dodržovat a nejsme-li z racionálních pohnutek se systémem spokojeni, je nutné systém změnit. Všechno ostatní je hájení nesmyslů. A nemá význam s tím polemizovat, chytračit, vymýšlet důvody a pseudo výmluvy... Pravidla se dodržují, a nevyhovují-li mi, zajímám se o to, jak je změnit, ale v žádném případě se nerochním v nepořádku a v porušování platného.

31 14
možnosti
BD

No bohužel ste to vzal za úplně špatný konec a vzniklo tohle. ty propočty jsou samozřejmě zkreslené poměrně silně. Přínos malého podnííkání je totiž v ekonomice úplně jinde. Váže lidi, kteří by jinak byli v běžném prac. procesu a požadovali by příspěvky, dávky atd. Prostě to plus je v jejich nezávislosti az toho vyplývající ekonomické nenáročnosti. To málo co skutečně zaplatí navíc není rozhodující. Důležité je to, že prakticky naopak stát nic nestojí.

1 0
možnosti
ZN

tak a teď se to přesně stalo - jdem na pracák, velkopodnikatelé živte nás s těmi, co z dávek žijí stále a vydělávejte.

Když se zjistí, že každý je poctivě daně platící, vymyslí Babiš extra pokuty, tak je prostě lepší nic nedělat a nechat se státem živit. Proč ne, když zdroje jsou a ti, co makaj, nás všechny ochrání. takže sorryjako

5 1
možnosti
VH

Fajn - jen bych poznamenal, že DPH se z nájmu neplatí.

Pronajimatel nejspíš nezaplatí daň z příjmu z celé částky, protože si odečte odpis a případně další náklady.

Dál už jsem obdobné nesmysly ve výpočtu nesledoval.

Jen musím poznamenat, že onen podnikatel měl zřejmě roční tržbu vyšší než jeden milión a je tedy plátcem DPH. A pak ten výpočet vypadá úplně, ale úplně jinak.

Drobný fakt, že zákazník zaplatí jinde (neboť nakoupit musí) a všechny daně tedy zaplatí někdo jiný Vám také uniklo.

PS: To není obrana (ani kritika) EET. To je jen poznámka k "hlubokomyslné úvaze".

15 4
možnosti
BD

DPH z pronájmu se samozřejmě platí, ale předpokládám, že odběratel je plátce DPH, takže šup hned do odpočtu, ale žádná úleva tam není.

1 0
možnosti
AS

Já myslím, že s těmi 250 tis. to nebude tak horké, kdekdo má zapsánu volnou živnost malo a velkoobchod spíš preventivně a nedělá to, další zase mají sezonní prodej. To bude zase nějaký "kvalifikovaný" odhad finanční správy...

1 0
možnosti
JD

Že by finanční správa netušila kdo reálně podniká (=přiznává příjmy)?

Ale asi máte pravdu. Stejně tak GFŘ netušilo jak se platí v e-shopech kartou a sám agent Bureš prohlásil že vůbec netušil v jakých různých oborech lidé vlastně podnikají.

Otázkou je, jestli by takoví diletanti vůbec měli rozhodovat o zásadních systémových opatřeních.

2 0
možnosti
JS

Nějak ty čísla nesedí s realitou je to podobné jako když někdo zadá průzkum oblíbenosti,

3 0
možnosti
Foto

souhlasím s tím, že poctivě podnikat není žádné rito a je mnohem výhodnější být zaměstnancem.

12 1
možnosti
Foto

A jeste lepe byti zamestnan u zahranicni firmy, v nejake civilizovane zemi. Zdravim z Rotterdamu.R^ Kdyby lidi z montoven videli, jakym pohodovym tempem se tady dela a kolik se za to dostava, zbyli by v CR asi jenom urednici.;-D

0 0
možnosti
JS

Snad na té univerzitě jen uklízíte záchody a neučíte, protože to by byla katastrofa.

8 8
možnosti
Foto

Jaká fakta máte Vy, Svobodo ?

5 2
možnosti
Foto

;-Dautor je podnikatelem v oblasti obchodu a vývozu skla, působící na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem

Zdroj: http://vondrous.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=5904258-o

0 0
možnosti
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1405x
člen strany VIZENS,  autor je podnikatelem v oblasti obchodu a vývozu skla, zároveň působí na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem

kontakt: vondrous.j@centrum.cz

web: www.vizens.cz

Seznam rubrik