Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Pište o něčem, čemu rozumíte. To, co uvádíte, nejsou nepřesnosti, ale naprosté nesmysly a bláboly. Počínaje DPH za nájem a konče daní z příjmu za energie.

5 5
možnosti
Foto

Co je nepochopitelného na tom, že vám plátce DPH pronajme nebytovku? Zacvaknete to jako neplátce pěkně i s daní 21%.

4 0
možnosti
BR

Praktické dopady tohoto počinu se projeví v plné síle až za rok - ekonomika má totiž svou setrvačnost.

0 0
možnosti
ZS

Není úplně pravda. Za rok půjdou vidět nákladové dopady, první projev je zde už při nyní, když odpadlo plno nejdrobnějších "podnikatelů".

1 0
možnosti
JK

Třeba dodat,že je nutno těmto úředníkům a dalším státním pochopům přidat na platu aby se jim práce neeklovala a oddaně pracovali na rozvoji společnosti.

2 0
možnosti
RS

Stačily mi 2 věty, dále jsem nečetla... Z pronájmu nebytových prostor se DPH neodvádí... Sama jsem nájemcem a každý měsíc na faktuře mám 0% DPH...

7 1
možnosti
JK

Záleží na tom, od koho si ty prostory pronajímáte.

0 0
možnosti
TK

Když budete chtít, podobným demagickým blábolem vypočítáte, jaký balík peněz odvede státu drogový dealer, nebo úspěsný bytový zloděj.

Mimochodem, máte tam botu, tu ženskou v krámku zaměstnává načerno, ona je papírově nezaměstnaná, nebo je v důchodu, takže jí stačí těch 8000, co jí dává. :-P

3 8
možnosti
OU
HK

No a nevím také, jak by mohl na dani z příjmu platit když si něco pronajme... to je náklad, když platí nájem a ne příjem.

0 0
možnosti
JN

Souhlas jen s nadpisem.

4 5
možnosti
DZ

Kobližku si přejete pocukrovat, nebo stačí klasická ošizená?

6 1
možnosti
PK

Problém ovšem není v EET, ten je spíš v konstrukci daní, jak pan pisatel i uvádí.

3 0
možnosti
JD

Problém je v tom, jak je EET implementováno. Představuje pro drobné podnikatele naprosto nesmyslnou, často až likvidační zátěž. K čemu nám je že bude EET i na veřejných záchodcích??? To si hajzlbába uleje tolik peněz, že to zruinuje ekonomiku?

Výsledek bude ten, že provozovatelé udělají hajzlíky na mince a hajzlbáby přijdou o práci.

5 0
možnosti
ZN

Zapomněl jste na PR... Jestliže někde chcete cokoliv podnikat, MUSÍ být o vás vědět - takže ještě penízky na zviditelnění. JO, taky končím. Ne, že bych ráda platila daně, nepřemýšlím na tom, ale abych nedostala pokuty (šílené) aby mě nikde neudával (jsme v Česku), tak mi účetní dělá vše, co je potřeba - a platím účetní.

13 1
možnosti
JV

Vidíte, já přestěhoval firmu do Německa, nikdo neudává, dostávám podporu na zaměstnance, úředníci jsou vstřícní a když mám přeplatek na DPH tak ho nikdo nezkoumá...A to platím daně 3X větší...Jak píšete, o placení daní to není...

2 1
možnosti
Foto

90% drobných podnikatelů má své firmičky na venkově?

1 3
možnosti
JK

Nevím, zda přesně 90%, ale ano, je to velká většina.

0 0
možnosti
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1405x
člen strany VIZENS,  autor je podnikatelem v oblasti obchodu a vývozu skla, zároveň působí na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem

kontakt: vondrous.j@centrum.cz

web: www.vizens.cz

Seznam rubrik