Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Co je psáno, to je dáno.

Okecávat, že to co Peroutka napsal, myslel jinak, je jako, když budeme někoho přesvědčovat, že slunce svítí černě.

Ale třeba Peroutkovi zastánci svoje oponenty opravdu přesvědčí, že slunce svítí černě, stejně jako je to s jeho jasně napsaným obdivem Hitlera a jasně napsaným protižidovským článkem.

3 7
možnosti
VV

Vy to, co napsal Ferdinand Peroutka nemuzete nikdy, opakuji nikdy pochopit.

K tomu je treba miti mezi usima.

7 1
možnosti
Foto

To Vaše porozumění má háček. Pokud byli někteří komunisté schopni vytáhnout tuto kartu proti Peroutkovi někdy v r. 1947, tak to znamená, že předpokládali stejné zemanovské porozumění u tehdejších českých občanů, kteří přece ten protektorát, nacismus a Hitlera zažili na vlastní kůži.  Přesto to riskli a tímto způsobem se Peroutku snažili dehonestovat. Pokud by bylo na místě jiné než to Zemanovo porozumění Peroutky, tak by jim to přízeň nezískalo ani u tehdejších nejskalnějších komunistů, protože ti by si řekli, že to je hloupost, o kterou se nemá smysl hrdlit.

Ne skutečně nelze interpretovat ty Peroutkovy texty než jako fascinaci Hitlerem a nacismem. Upozorňuji, že to neodsuzuji, nechci ani zveličovat atd. Ten tlak musel být příšerný a šel i zevnitř české společnosti. V nejlepším případě lze říci, že pan Peroutka málem ztratil glanc. Toliko málem. Ale neztratil ho, alespoň ne zcela.

0 1
možnosti
VV

Ze vas zpusob interpretace je ponekud podivny zde uz vsichni vedi. Jen by mne zajimalo, co na to vasi studenti.

3 0
možnosti
MR

A jak to víte ? Pan Peroutka patří do kontextu určité doby která už je dobře zmapována historiky, jeho dílo taktéž, kdo chce tak jej může studovat, tedy je zde nepřeberně možností..

Zde je to spíše Váš problém a problém především prezidenta Zemana, jež svoji neomylností a ješitností nedovolí tomu to dávno už uzavřenému tématu odeznít. Má k tomu navíc zaslepence pana Ovčáčka.

Zde jsme svědky určité hry dvou osob a máme možnost v přímém přenosu sledovat chování jejich charakterů, jež se mnohém neslučují s institucí úřadu prezidenta.

Dnes jsou mnohem palčivější věci a zde by měl dobrý a schopný prezident uchopit téma či potřebu a i mezinárodně v rámci spolupráce ostatních regionů to řešit. Třeba změnu politiky EU a v rámci rozkladu centrálních vlád v Evropském regionu kde jako světová velmoc jsme za ně i odpovědni. Tím se vyhneme i přílivu uprchlíků. 

Bohužel není zde generace lidí jež by uměla toto téma uchopit a stále sází na osvědčenou taktiku, kde je občan ovce a blbec.... .

3 0
možnosti
MK

Myslím, že národ s tím problém nemá. Kdo s tím mí problém jsou komouši a skalní fanoušci hradního ........(Dostojevského kniha)

3 0
možnosti
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1405x
člen strany VIZENS,  autor je podnikatelem v oblasti obchodu a vývozu skla, zároveň působí na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem

kontakt: vondrous.j@centrum.cz

web: www.vizens.cz

Seznam rubrik