Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kdo obhájí národní zájmy v Bruselu?

Pan prezident nám vyhlásil volby do Evropského parlamentu. Co na tom, že to jsou z hlediska politologů volby druhého řádu, tedy v menším zájmu společnosti i voličů a že tedy volební účast bude nízká.

Pan prezident nám vyhlásil volby do Evropského parlamentu. Co na tom, že to jsou z hlediska politologů volby druhého řádu, tedy v menším zájmu společnosti i voličů a že tedy volební účast bude nízká. Již teď všichni hrdí národovci křičí: do zbraně! A předhánějí se kdo více v Bruselu obhájí naše národní zájmy. Přitom jim nejde o nic jiného, než o zabrání dobře placeného místa…

Že tomu tak není? Ale je… Abychom si ale odpověděli na otázku, proč všichni budou bojovat za ty naše zájmy, musíme si říct, kdo už se k tomuto praporu, který nás zázračně vyvede z těch těžkých dob, které pod zlým Bruselem prožíváme, přihlásil. Tak tedy popořadě:

            Jako první se ještě v prosinci loňského roku přihlásila Jana Volfová se svou Českou suverenitou, že jde do evropských voleb s horkým kandidátem. Není jím nikdo jiný než na 8,5 roku nepravomocně odsouzený MUDr. David Rath. Samotná předsedkyně Jana Volfová v několika mediích sdělila, že tento jejich horký kandidát získal v rámci voleb do Senátu za volební obvod 29 – Litoměřicko kolem 5% a je tedy šance uspět i v rámci republiky. Co na tom, že pan Rath zahájil svou kampaň opět lživě tím, že zachrání nemocnici v Roudnici nad Labem a Litoměřicích, v Lovosicích začal dokonce sbírat podpisy pod petici, kterou ale již od té doby nikdo nikdy neviděl…No, nevadí, důležité je, že Jana Volfová už se nebude halit do burky jako ve volbách v roce 2014, ale vezme bílý plášť po vzoru Davida Ratha a třeba začnou problém migrace řešit tak nějak medicínsky. Jak? Sám nevím, ale to nám jistě brzy ukážou.

            Hned za Českou suverenitou se nechal slyšet také Tomáš Vandas, že sice je proti Evropské unii, ale rozbít ji musí přece zevnitř. A tak už snad ani nikoho nepřekvapí, že i on bude opět lídrem, který zvedne dělnické kladivo proti tomu ošklivému Bruselu za boj našich národních zájmů.

            Aby toho nebylo málo, tak také Jaromír Soukup, mediální magnát, pozvedl prapor národních zájmů, které bude hrdě bránit ze všech pozic kandidátky na které, možná, bude uvedeno 20 až 28 Jaromírů Soukupů. Nepustí přece na kandidátku někoho jiného, kdo by náhodou mohl být lepší jak on! Vždyť přece není ani nikdo lepší v moderování jeho jedenácti pořadů… Málo komu ale uniká, že Jaromír Soukup, stejně jako shora uvedení, jen trochu pomlátil prázdnou slámu. Jeho hnutí ještě ani nemá potřebných 1000 podpisů pro registraci na Ministerstvu vnitra a tak trochu s úsměvem čekám, zda se nenajde nějaký vtipálek, který těch 1000 podpisů sežene dřív než náš mediální magnát.  Čímž tak trochu Jaromírovi vypálí rybník. No nic, přejme Jaromírovi, aby tentokrát dostal víc hlasů, jak v roce 2009, kdy ho nevolili ani vlastní zaměstnanci společnosti MEDEA Group a.s.

            Určitě se o slovo přihlásí také kandidát na prezidenta, mistr Petr Hannig. Jeho Rozumní zcela jistě ještě nezmoudřeli a tak se pustí do další bitvy s větrnými mlýny. Na druhou stranu se mu musí uznat úspěch v posledních volbách do EP s výsledkem 1,63 %. Předčil všechna očekávání. Oprášit starý program nebude problém a heslo z minulých voleb, tedy: že nechceme euro, může zůstat.

            Nesmíme zapomenout na všechny odnože národních socialistů, kteří zcela jistě chybět nebudou. Volič tak v těchto volbách může jen tipovat, zda se setká se třemi kandidátkami, nebo zda některá strana již neskončila v propadlišti dějin a nabídka nár-soc se nesníží. Jistotu má ale v tom, že Lva – národní socialisty již nebude reprezentovat Jiří Paroubek. Jsem ale přesvědčený, že Jiří Paroubek je přesvědčený o své výjimečnosti a kandidovat minimálně nějak sám bude. Snad mu to Petra – budoucí bývalá manželka (a tady se omlouvám, neboť nestíhám sledovat stav rozvodových aktualit) zase nezkazí, jako senátní volby v Ostravě!!! Každopádně zpět k národním socialistům: tipuji to na tři kandidátky plus ten Jiří Paroubek. Čili další čtyři obhájci našich zájmů. Nebo že by Jiří stále bojovala Ostravu?

            Chtěl jsem zmínit také Národní demokracii Adama B. Bartoše. Ale po prostudování jejich stránek musím pozitivně zhodnotit alespoň jedno sloučení. Pan Bartoš bude kandidovat s Rozumnými Petra Hanniga. No, nevím, zda je to rozumné, ale je to můj názor.

            A v neposlední řadě bude zcela jistě kandidovat strana, které se podařilo prorazit do českého parlamentu s „proti imigrantskou“ rétorikou a která tak zcela jistě sebere vítr z plachet ostatním. Ano Okamurova SPD sice mlčí, ale mediální prezentaci strany v podobě volebního klání si zcela jistě nenechá ujít. Možná, že právě tomuto hnutí sebere onen vítr z plachet Jaromír Soukup a nakonec coby potenciální hráči o bruselské křeslo skončí obě dvě hnutí pod hranicí pěti procent.  

           Co ale na tom? Dělají to přeci pro voliče. Nebo se pletu?

            Evropské volby mají jedno specifikum. Díky tomu, že se jedná o jeden volební obvod, skládá se jen jedna kauce ve výši 19.000,-Kč, ale v případě úspěchu vyšším jak 1% se již získává jednorázový příspěvek od státu ve výši 30,-Kč za hlas. Při voličské účasti kolem 20% tak stačí vystrašit Bruselem cca. 15 tisíc lidí. Trochu zahrát na ty národní zájmy a 15 000 * 30,-Kč bude znamenat pul milionu korun. Taková malá domů. Ale i to přeci může být takový malý český zájem. Nebo ne?

Autor: Jan Vondrouš | pátek 25.1.2019 2:30 | karma článku: 24,32 | přečteno: 423x
  • Další články autora

Jan Vondrouš

Proč se nepřihlásím k Evropské národnosti!

V současné době někteří politici veřejně agitují za přiznání se k jakési Evropské národnosti. Tomuto jejich počinu nerozumím a zdá se mi spíše jako obyčejná zlodějina.

27.3.2021 v 9:17 | Karma: 29,96 | Přečteno: 838x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Jan Vondrouš

Trochu neférová Přísaha

Tak se nám pan bývalý policejní kriminalista Šlachta rozhodl, že změní politické prostředí a díky své čestnosti a erudici se dá opětovně do služby státu v podobě politiky a tedy i kandidatury do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

22.2.2021 v 17:23 | Karma: 22,38 | Přečteno: 1384x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Jan Vondrouš

Arogance mocných nezná mezí

Já jsem king! A kdo je víc? Asi tak by se dal popsat včerejší fotbalový zápas Slavie, který sice proběhl v rámci všech bezpečnostních a hygienických pravidel správně, avšak ulpěla na něm jakási morální pachuť.

19.2.2021 v 12:01 | Karma: 29,38 | Přečteno: 850x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Jan Vondrouš

Hamáčkova logika

V poslední době se rozhořela diskuze o kandidátce za ČSSD v Ústeckém kraji. Snad největším rekordmanem v nelogickém myšlení se stal sám předseda Jan Hamáček.

30.7.2020 v 7:44 | Karma: 22,41 | Přečteno: 522x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Jan Vondrouš

Vyklidí levice pozice? Aneb proč sociální demokraté mlčí?

Sociální demokraté dnes v rámci republikové kampaně představili kandidáty do Senátu PČR. Tak trochu jsem očekával, že se dozvíme i konečné stanovisko o kandidátce do Ústeckého kraje. Přeci jenom, podání kandidátky má být v úterý.

23.7.2020 v 18:27 | Karma: 17,47 | Přečteno: 497x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Danko dostal za nabouraný semafor pokutu a zákaz řízení. A šel zametat

26. dubna 2024,  aktualizováno  11:26

Předseda Slovenské národní strany (SNS) Andrej Danko oznámil, že dostal pokutu 900 eur (zhruba 22...

Největší hrozbou je ruský imperialismus, řekl Lipavský v Budapešti

26. dubna 2024  11:05,  aktualizováno  11:25

Český ministr Jan Lipavský na setkání se svým maďarským protějškem Péterem Szijjártóem uvedl, že...

Emisní povolenky, jak jsou nastaveny, zadupou náš průmysl do země, řekl Bžoch

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno  11:11

Přímý přenos Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

Kdo je Matěj Ondřej Havel? Skaut a učitel dějepisu může nahradit Langšádlovou

26. dubna 2024  10:37

Za jeho životopis by se nemusel stydět ani Mirek Dušín z legendárních Rychlých šípů. Nástupcem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1405x
člen strany VIZENS,  autor je podnikatelem v oblasti obchodu a vývozu skla, zároveň působí na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem

kontakt: vondrous.j@centrum.cz

web: www.vizens.cz

Seznam rubrik