Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Článek je pouze bezosažný blábol. Pravdivý je pouze titulek, že 90% drobných podnikatelů krátí daně.

0 4
možnosti

Výpočty ohledně odvodů a těžkosti podnikání ... v pořádku. Ale proč to musíte zkazit demagogií na konci o tom, že přes 100.000 podnikatelů ukončilo činnost?

To je škoda, protože pak celkově článek vyznívá spíš špatně než dobře. Samozřejmě, že neskončilo 100.000 podnikatelů.

Stát jen zase házel čísly, která vycházela ze živnostenského úřadu podle toho, kdo má živnost na maloobchod, velkoobchod. Místo, aby vycházel z daňových přiznání za předchozí roky. Takže jim do jejich počtů spadly taky e-shopy, které nepoužívají karty a osobní platby; obchodníci ve firmách, kteří nepracují jako zaměstnanci, ale mají živnostenský list na prodej, ale jsou placeni jen na účet; velkoobchody, které netočí hotovost ani karty, ... A ti dál podnikají a nemají důvod se přihlašovat k EET. Samozřejmě, že jsou i tací, co skončili a nebudou to jednotky podnikatelů, ale přes 100.000 jich zdaleka není.

0 0
možnosti

Kde vidíte demagogii ? Těch, co podnikají pro přilepšení k zaměstnání, nebo k důchodu, je téměř 400 tisíc. A řekl bych, že kvůli té buzeraci skončí více, než čtvrtina z nich.

0 0
možnosti

A tomu se říká podpora malého a středního podnikání.

Dnes jsem chtěl zajít do trafiky která tam byla co si pamatuji - zrušeno. V centru Olomouce je X zavřených obchodů a provozoven. Nemyslím si, že by to bylo jen úbytkem zákazníků.

Až se přestanou krátit daně, narovnají se ceny a nebudou dotace, tak pak to bude správně. Kolik kolenovrtů kteří si doma nechají opravit elektriku, vodu .... říkají, že na to nepotřebují doklad? Taky 90%. Jenže až tihle živnostníci zohlední EET a další poplatky a daně do svých cen, tak budou fakturovat 1.000,- Kč/hod a vy budete mít jen dvě možnosti - opravit si to sami nebo na tuhle sazbu přistoupit. To stejné platí třeba o kadeřnicích. až budou vystavovat EET účtenky, tak to nebude pro pána za 100,- ale za 150,- nebo 170,-.

1 0
možnosti
Foto

A co když to nejsou kolenovrti, co když to jsou prostě lidé, kteří nemají na několikanásobné danění jejich malého příjmu, jen zkrátka potřebují opravit vodu, elektriku, apod.?

Představte si, že si za svoje vydělané a zdaněné peníze chcete postavit dům. Musíte mít povolení, za to zaplatíte, povolení nedostanete bez projektu, který není zadarmo, stavba je zatížena DPH, když chcete na stavbu jezdit, tak zaplatíte spotřební daň z pohonných hmot, k tomu DPH z téhož, pak kolaudace, a když dostavíte, tak budete platit daň z nemovitosti a to všechno pořizujete za už zdaněné peníze.

Stručně řečeno, pokud budou malé a jednoduché daně, většina je raději zaplatí, protože se nevyplatí se jim vyhýbat. Pokud jsou daně vysoké, složité a mají v sobě zabudovanou vysokou chybovost při placení, většina se pokusí tomu vyhnout. Až tak prosté to je.

4 0
možnosti

Sice s EET nesouhlasím, ale článek je snůška nepřesností... jak může počítat daň z příjmu z nákladů, dtto DPH z pronájmu?8-o

3 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

!!!! Koloniály zanikaly, zanikají a zaniknou, protože dnes už téměř každá ves je v dosahu nějakého toho super nebo hypermarketu, jenž má obrat a produktivitu bezpočtukrát vyšší než právě koloniály (a jiné podobné obchůdky). Tyhle přežívající maloobchůdky a jiné dnešní drobné výrobce s jejich ztrátovou malovýrobu holt zlikviduje trh a nezájem kupujících, kteří - a to je třeba si přiznat - vždy budou raději nakupovat ve velkých obchodech za polovinu i méně ceny, než budou platit i v těch i nejpoctivějších koloniálech. Podobně za první republiky trh a velcí výrobci (Baťa) a žádný úředník nebo stát zlikvidovali vesnické ševce s jejich verpánky a například železnice zas povozníky s jejich valachy a maštaly.

0 0
možnosti

p.s.

Ti živnostníci z koloniálů na dlažbě neskončí, V republice jsou statisíce volných míst, s příjmy daleko vyššími než v koloniálech. a to i bez krácení tržeb, neplacení daní a Schwarz systému.

0 1
možnosti

Teda, to je ale snůška...!

0 0
možnosti
Foto

Povinnost evidovat tržby přece není nic nového, je to uzákoněné už dlouho. EET je jen technické zařízení, které tuto povinnost kontroluje. Každý podnikatel si musí předem dobře rozmyslet, kde a s čím bude podnikat a když mu to nejde, tak se nevymlouvat na to, že najednou musí dodržovat zákony.

12 9
možnosti
Foto

On se nevymlouvá, že musí dodržovat zákony, jen si stěžuje, že těch povinností už je tolik, že by na ně potřeboval celou armádu úředníků. Jenže není v pozici státu, aby si mohl najmout tu tři tisíce nových úředníků, tam pět tisíc nových úředníků, protože musí vydělat nejen na ty státní, ale i na svoje zaměstnance a nikdo mu nic nedá a ještě ho všichni považují za zloděje.

13 1
možnosti

jenom 90% ? pán velkomožný říká všeci, takže 100%

7 0
možnosti

Co řádek, to nesmysl. O daňovém systému nemáte sice nemáte ponětí, ale podnikáte. Zajímavé ;-D. EET je sice zbytečná komplikace, ale v daňových zákonech asi ten nejmenší problém. Spíš bych uvítal zjednodušení a odstranění padesáti výjimek ke každému paragrafu a kontradikci mezi NOZ a ZoDP.

10 4
možnosti

Podnikal jsem od roku 1990 a musel jsem toho nechat. Autor až na drobné nepřesnosti má plnou pravdu.Místo nesmyslného EET a kontrolních hlášení by u malých podnikatelů do určitého počtu zaměstnaců a obratu ( zisku) měla být promyšlená paušální daň. Ne taková,co propaguje Babiš- to je nesmysl.Když slyším, jeho náměstkyni,která vůbec netuší jak funguje malé podnikání,tak je mi špatně. vůbec by nevadilo zrušit daň z příjmu úplně. A to u všech fyzických osob do určitých příjmů. Tady zbytečně nadáváme na islámský pohled,ale v podnikání mají muslimové úplně jasno. Jak v podnikání,tak v práci bank,pojišťovnictví, hazardu a krádeží. Dokáže si tady někdo představit takové EET v Turecku ?

11 0
možnosti

Misto obchodu tu jeden pan jezdi nakupovat do mesta a lide mu davaji seznam a pak mu zaplati + odmena za praci. Uz to funguje par let a bez státu.

Stejne jako mistni kulturak, kde si jidlo nanosi lide sami, sud si roztoci sami.

V tomhle si stát dává fauly, protoze poptavka se uspokoji jen jinou cestou, bez statu.

6 0
možnosti
Foto

No vidíte, dostává odměnu za práci. Jestlipak z té odměny platí daň z příjmu? Má na to živnostenský list? Tak by to mohlo být neoprávněné podnikání. Platí si zálohy na soc. a zdravotní? Asi taky ne. Jezdí autem - takže by měl platit silniční daň atd. atd. Takže kdo vlastně okrádá stát? Ten pán nebo všichni jeho zákazníci? Tohle je to 100x nic. Jakmile na to někdo upozorní, i ten pán toho nechá. Stačí pouhá závist, že on má o pár korun víc než soused, který sedí na lavičce před domem a nadává.

5 2
možnosti
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1405x
člen strany VIZENS,  autor je podnikatelem v oblasti obchodu a vývozu skla, zároveň působí na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem

kontakt: vondrous.j@centrum.cz

web: www.vizens.cz

Seznam rubrik