Kdo obhájí národní zájmy v Bruselu?

25. 01. 2019 2:30:48
Pan prezident nám vyhlásil volby do Evropského parlamentu. Co na tom, že to jsou z hlediska politologů volby druhého řádu, tedy v menším zájmu společnosti i voličů a že tedy volební účast bude nízká.

Pan prezident nám vyhlásil volby do Evropského parlamentu. Co na tom, že to jsou z hlediska politologů volby druhého řádu, tedy v menším zájmu společnosti i voličů a že tedy volební účast bude nízká. Již teď všichni hrdí národovci křičí: do zbraně! A předhánějí se kdo více v Bruselu obhájí naše národní zájmy. Přitom jim nejde o nic jiného, než o zabrání dobře placeného místa...

Že tomu tak není? Ale je... Abychom si ale odpověděli na otázku, proč všichni budou bojovat za ty naše zájmy, musíme si říct, kdo už se k tomuto praporu, který nás zázračně vyvede z těch těžkých dob, které pod zlým Bruselem prožíváme, přihlásil. Tak tedy popořadě:

Jako první se ještě v prosinci loňského roku přihlásila Jana Volfová se svou Českou suverenitou, že jde do evropských voleb s horkým kandidátem. Není jím nikdo jiný než na 8,5 roku nepravomocně odsouzený MUDr. David Rath. Samotná předsedkyně Jana Volfová v několika mediích sdělila, že tento jejich horký kandidát získal v rámci voleb do Senátu za volební obvod 29 – Litoměřicko kolem 5% a je tedy šance uspět i v rámci republiky. Co na tom, že pan Rath zahájil svou kampaň opět lživě tím, že zachrání nemocnici v Roudnici nad Labem a Litoměřicích, v Lovosicích začal dokonce sbírat podpisy pod petici, kterou ale již od té doby nikdo nikdy neviděl...No, nevadí, důležité je, že Jana Volfová už se nebude halit do burky jako ve volbách v roce 2014, ale vezme bílý plášť po vzoru Davida Ratha a třeba začnou problém migrace řešit tak nějak medicínsky. Jak? Sám nevím, ale to nám jistě brzy ukážou.

Hned za Českou suverenitou se nechal slyšet také Tomáš Vandas, že sice je proti Evropské unii, ale rozbít ji musí přece zevnitř. A tak už snad ani nikoho nepřekvapí, že i on bude opět lídrem, který zvedne dělnické kladivo proti tomu ošklivému Bruselu za boj našich národních zájmů.

Aby toho nebylo málo, tak také Jaromír Soukup, mediální magnát, pozvedl prapor národních zájmů, které bude hrdě bránit ze všech pozic kandidátky na které, možná, bude uvedeno 20 až 28 Jaromírů Soukupů. Nepustí přece na kandidátku někoho jiného, kdo by náhodou mohl být lepší jak on! Vždyť přece není ani nikdo lepší v moderování jeho jedenácti pořadů... Málo komu ale uniká, že Jaromír Soukup, stejně jako shora uvedení, jen trochu pomlátil prázdnou slámu. Jeho hnutí ještě ani nemá potřebných 1000 podpisů pro registraci na Ministerstvu vnitra a tak trochu s úsměvem čekám, zda se nenajde nějaký vtipálek, který těch 1000 podpisů sežene dřív než náš mediální magnát. Čímž tak trochu Jaromírovi vypálí rybník. No nic, přejme Jaromírovi, aby tentokrát dostal víc hlasů, jak v roce 2009, kdy ho nevolili ani vlastní zaměstnanci společnosti MEDEA Group a.s.

Určitě se o slovo přihlásí také kandidát na prezidenta, mistr Petr Hannig. Jeho Rozumní zcela jistě ještě nezmoudřeli a tak se pustí do další bitvy s větrnými mlýny. Na druhou stranu se mu musí uznat úspěch v posledních volbách do EP s výsledkem 1,63 %. Předčil všechna očekávání. Oprášit starý program nebude problém a heslo z minulých voleb, tedy: že nechceme euro, může zůstat.

Nesmíme zapomenout na všechny odnože národních socialistů, kteří zcela jistě chybět nebudou. Volič tak v těchto volbách může jen tipovat, zda se setká se třemi kandidátkami, nebo zda některá strana již neskončila v propadlišti dějin a nabídka nár-soc se nesníží. Jistotu má ale v tom, že Lva – národní socialisty již nebude reprezentovat Jiří Paroubek. Jsem ale přesvědčený, že Jiří Paroubek je přesvědčený o své výjimečnosti a kandidovat minimálně nějak sám bude. Snad mu to Petra – budoucí bývalá manželka (a tady se omlouvám, neboť nestíhám sledovat stav rozvodových aktualit) zase nezkazí, jako senátní volby v Ostravě!!! Každopádně zpět k národním socialistům: tipuji to na tři kandidátky plus ten Jiří Paroubek. Čili další čtyři obhájci našich zájmů. Nebo že by Jiří stále bojovala Ostravu?

Chtěl jsem zmínit také Národní demokracii Adama B. Bartoše. Ale po prostudování jejich stránek musím pozitivně zhodnotit alespoň jedno sloučení. Pan Bartoš bude kandidovat s Rozumnými Petra Hanniga. No, nevím, zda je to rozumné, ale je to můj názor.

A v neposlední řadě bude zcela jistě kandidovat strana, které se podařilo prorazit do českého parlamentu s „proti imigrantskou“ rétorikou a která tak zcela jistě sebere vítr z plachet ostatním. Ano Okamurova SPD sice mlčí, ale mediální prezentaci strany v podobě volebního klání si zcela jistě nenechá ujít. Možná, že právě tomuto hnutí sebere onen vítr z plachet Jaromír Soukup a nakonec coby potenciální hráči o bruselské křeslo skončí obě dvě hnutí pod hranicí pěti procent.

Co ale na tom? Dělají to přeci pro voliče. Nebo se pletu?

Evropské volby mají jedno specifikum. Díky tomu, že se jedná o jeden volební obvod, skládá se jen jedna kauce ve výši 19.000,-Kč, ale v případě úspěchu vyšším jak 1% se již získává jednorázový příspěvek od státu ve výši 30,-Kč za hlas. Při voličské účasti kolem 20% tak stačí vystrašit Bruselem cca. 15 tisíc lidí. Trochu zahrát na ty národní zájmy a 15 000 * 30,-Kč bude znamenat pul milionu korun. Taková malá domů. Ale i to přeci může být takový malý český zájem. Nebo ne?

Autor: Jan Vondrouš | pátek 25.1.2019 2:30 | karma článku: 24.32 | přečteno: 423x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 28.79 | Přečteno: 488 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 26.95 | Přečteno: 1517 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 16.72 | Přečteno: 470 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 15.55 | Přečteno: 266 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 30.05 | Přečteno: 684 | Diskuse
Počet článků 43 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1405

člen strany VIZENS,  autor je podnikatelem v oblasti obchodu a vývozu skla, zároveň působí na Univerzitě J. E. Purkyně v Ústí nad Labem

kontakt: vondrous.j@centrum.cz

web: www.vizens.cz

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...